Recepten
Bloemkoolsoep
Ingrediënten: 1 bosuitje Stukje bloemkool Mespunt kerriepoeder ½ eetlepel vloeibare margarine 1½ dl groentebouillon 1 dl halfvolle melk
Informatie 2 personen 15-30 minuten
Bereiding
Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
Maak de bloemkool schoon en snijd het in stukken.
Fruit het witte deel van het bosuitje met wat kerrie zacht in de margarine.
Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
Verdun de soep met de melk en breng het weer tegen de kook aan.
Roer er de groene ringetjes bosui door.
Verdeel de soep over 2 borden.
Voedingswaarden per persoon
Recept
Energie 65 kcal
Eiwit 3 gram Koolhydraten 5 gram Vet 3 gram (Verzadigd vet 1 gram) Vezels 2 gram
Heldere Champignonssoep
Ingrediënten 1 stuk sjalot 100 gram (kastanje)champignons ½ eetlepel vloeibare margarine 3 dl groentebouillon nootmuskaat 3 takjes peterselie
Informatie
2 personen
0-15 minuten
Bereiding
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
Bak de plakjes champignon kort mee.
Giet de bouillon er bij en kook de soep enkele minuten.
Maak de soep op smaak met peper en wat nootmuskaat.
Strooi er kleingesneden peterselie over.
Voedingswaarden per persoon
Energie 45 kcal
Eiwit 3 gram Koolhydraten 2 gram Vet 3 gram
Verzadigd vet 1 gram Vezels 1 gram
Maak jouw eigen website met JouwWeb